VUOKRA-ASUNNON HAKEMINEN

Riihimäen kaupungissa on voimassa keskitetty vuokra-asuntojen hakujärjestelmä. Yhdellä hakemuksella voi hakea asukkaaksi kaikkiin Riihimäen kaupungin ja Riihimäen Kotikulma Oy:n omistamiin asuntoihin. Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan, hakijan on itse uusittava hakemus tekemällä hakemus uudestaan tai ottamalla yhteyttä Kotikulman toimistoon.

Asuntohakemuksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan, joten uusin hakemus korvaa aina vanhan hakemuksen.

Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Asunnon saantiin vaikuttaa asunnon tarve, varallisuus ja tulot. Asukasvalinnat tehdään noin kaksi kertaa kuussa asukasvalintapalaverissa. Hakijoiden luottotiedot tarkastetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteristä.

Kun sopiva asunto löytyy, lähetetään asumispalvelusta kullekin asunnonsaajalle kirjallinen, henkilökohtainen asuntotarjous joko postitse tai sähköpostin välityksellä. Tarjous on voimassa 7 päivää kirjeen päiväyksestä. Tarjouksen saajan on otettava yhteyttä toimistoon myös siinä tapauksessa, ettei asunto ole sopiva, muussa tapauksessa hakemus poistetaan. Mikäli asunnonhakija hyväksyy tarjouksen, hänen tulee viimeistään siinä vaiheessa toimittaa asuntopalveluihin tarvittavat liitteet yhden viikon sisällä tarjouksen päivämäärästä. Vasta liitteiden saavuttua voidaan tehdä hyväksyvä päätös asukasvalinnasta.

Kaupungin aravavuokra-asunnoissa on käytössä pääsääntöisesti 250 euron vuokravakuus. Kun vakuus on maksettu ja kaikki tarvittavat liitteet toimitettu, voidaan asuntoon tehdä vuokrasopimus.

VUOKRA-ASUNTOHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJEET

Hakemuksen pitää olla HUOLELLISESTI täytetty. Puutteellisia tai huolimattomasti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

1. Henkilötiedot Huoneistoon muuttavien henkilöiden henkilötietojen tulee olla täydelliset. Toimi, arvo tai ammatti kohtaan merkitään ensisijaisesti nykyinen työtehtävä esimerkiksi "kokki", ei koulutusta. Jos olet opiskelija "opiskelija" tai mikäli ole työtön, merkitse "työtön"

2. Tiedot nykyisestä asunnosta Täytä nykyisen asunnon tiedot

3. Kanssahakijan tiedot merkitse pyydetyt, yli 18vuotiaan kanssahakijan tiedot täydellisesti. Mikäli haet asuntoa yksin, jätä kentät tyhjäksi. Lasten henkilötiedot merkitään kohtaan "muut asumaan tulevat henkilöt"

4. Bruttotulot ja omaisuus Merkitse tulot bruttona, eli tulojen määrä kuukaudessa ennen vähennyksiä. Tuloja ovat esim. ansiotulot lisineen, eläkkeet, erilaiset jatkuvat korvaukset, invalidiraha, aikuisopintotuki sekä pääomatulot. Tuloiksi ei lasketa mm. asumistukea/-lisää tai lapsilisiä.

Velat tulee selvittää luotonantajan todistuksella tai tiliotteen maksamattoman velkapääoman määrällä. Velkasaldo vähennetään omaisuuden käyvästä arvosta, ilmoita hakemuksessa täydet määrät.

Varallisuus (osakehuoneisto, kiinteistö tai vapaa-ajan asunto) ilmoitetaan käyvän arvon mukaan. Velat ilmoitetaan maksamattoman pääoman mukaan, valtion takaama opintolaina ilmoitetaan erikseen.

Varallisuutta on hakijan / hakijoiden omistama osakehuoneisto, kesämökki tai omakotitalo, joista liitteinä toimitetaan kirjallinen arvio luovutushinnasta. Sen voi saada kiinteistövälittäjältä, isännöitsijältä tai rakennustarkastajalta.

5. Muut asumaan tulevat henkilöt Merkitse muiden asumaan tulevien henkilöiden tiedot täydellisesti

6. Haettava asuinhuoneisto Merkitse ensisijaisesti toivomasi talotyyppi, ensisijainen toivomasi huoneistotyyppi sekä vuokran yläraja.

Valitse toivomasi hakukohteet aluejaon mukaan:

ALUEJAKO

HirsimäkiSavikonkatu, Puutarhakatu

HuhtimoHuhtimonkatu

KeskustaOikokatu, Ahjolankatu, Saarikatu, Kirkkopolku ja Veturimiehenpolku

KirjausJoosepinkuja, Kyllikinpolku, Lemmenmäentie, Vanhainkodintie

PeltosaariLinnunradankatu, Jupiterinkatu, Marsinkatu, Merkuriuksenkatu, Otavankatu, Uranuksenkatu

Räätykänmäki Karjapiianpolku, Koppelintie, Karjaportintie

UramoIlomäentie, Papupolku, Peuranpolku

7. Ensisijainen asunnon tarpeen syy, valitse ensisijainen syy asunnon hakemiselle. Mikäli syitä on useita, kerro lisää lisätietokentässä.

8. Lisätiedot Kerro lyhyesti, omin sanoin asunnon tarpeesta ja siihen vaikuttavista seikoista. Huomio, että merkkimäärä on rajallinen.

Lähettämällä hakemuksen, hakija vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi. Mikäli olosuhteet muuttuvat, hakemus on korjattava olosuhteita vastaavaksi.

JOTAIN JÄI PUUTTUMAAN?

Mikäli sähköisen asuntohakemuslomakkeen täyttö tuottaa hankaluuksia tai haluat muuten kysyä asunnon hakemisesta, soita asumispalveluun puh. 044 377 7207